Ταξιάρχης Bασιλάκος

Ο Ταξιάρχης ξεκινά την καλλιτεχνική του πορεία ως μουσικός. Σπουδάζει και ηχογραφεί με όργανα το ακκορντεόν και το πιάνο. Εκπαιδεύεται στον θεωρητικό και συνθετικό τομέα της μουσικής· αρμονία, αντίστιξη, χειρισμός πολυφωνικών έργων από την Αναγέννηση μέχρι τις μέρες μας. Αποφοιτά από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών - Μουσικολογία του Καποδιστριακού Παν/μίου το 2012. Στο χορευτικό πεδίο, μέχρι τα είκοσί του χρόνια, διαμορφώνεται από το κοινωνικό πλαίσιο της γενέτειράς του, Μάνδρα· ένα χωριό με χαρακτηριστικά την πρακτική  παραδοσιακών μορφών (γιορτές, γλέντια, πανηγύρια) και την σύγχυση του εκμοντερνισμού (30km από την Αθήνα). Η μύηση στα κίνητρα τού χορεύειν, της στενής σύνδεσης χορού και μουσικής και της πολυεπίπεδης σχέσης ατόμου-κοινότητας σε μια χορευτική πράξη, ξεκίνησε εκεί.
Όταν η βάση του μεταφέρεται στην Αθήνα, ξεκινά την εκπαίδευση στον κλασικό, σύγχρονο και μοντέρνο χορό. Αποφοιτά από την ΚΣΟΤ το 2015 και με υποτροφία του ΙΚΥ, στην Γαλλία, εκπαιδεύεται στην μέθοδο Barres Flexibles της Wilfride Piollet. Με κλειδί την μέθοδο αυτή, κυρίως, αλλά και την επαφή με το ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό ρεύμα που συναντάει, καταφέρνει και γεφυρώσει τον έντεχνο δεξιοτεχνικό χορό με τον λαϊκό & παραδοσιακό, της γενέτειράς του.
Ως χορογράφος διακρίνεται από την ευχέρεια εναλλαγών διαφορετικών χορευτικών πολιτισμών, ενώ η μουσική αποτελεί έναν σταθερό πυρήνα συγκίνησης και ένα εύκολα διαχειρίσιμο εργαλείο για παραστατικούς ή κοινωνικούς σκοπούς.

Copyright @ MOUSA AMKE Music & Dances of the World 2020