Δήμος Bουγιούκας

Ο Δήμος Βουγιούκας γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία Βόλου το 1982. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές, στo ακορντεόν, σε ηλικία 11 χρόνων στο Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας από όπου και αποφοίτησε ως πτυχιούχος με άριστα παμψηφεί τον Ιούνιο του 2002.Συνέχεισε τις σπουδές του στο ακορντεόν στο ωδείο “Φίλιππος Νάκας” με τον Ηρακλή Βαβάτσικα. Τον Μάιο του 2005 διακρίθηκε με το 2ο Βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ακορντεόν, στα Γρεβενά.
Έχει συνεργαστεί με γνωστούς σολίστες του ακορντεόν των Βαλκανίων όπως o Ionica Minune,ο Petar Ralchev. RobyLakatos .Επίσης έχει συνεργαστεί με ερμηνευτές του ρεμπέτικου, του λαϊκού και του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού όπως ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νένα Βενετσάνο Μπάμπης Τσέρτος, Χρίστος Τσιαμούλης, ο Πέτρος Γαϊτάνος, η Σοφία Παπάζογλου, Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία Νανά Μούσκουρη κ.α. Συμμετέχει στην ορχήστρα «Εστουδιαντίνα» ως σολίστ, επιμελείται πολλές ενορχηστρώσεις της και αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά της μέλη. Το ενεργητικό του εμπλουτίζεται και με συναυλίες εκτός Ελλάδας, στην Ελβετία, στη Σουϊδία, στη Φινλανδία, στη Κύπρο, στην Ιταλία, στην Ουκρανία, στη Γερμανία, στη Νέα Υόρκη,Βέλγιο,στη Πορτογαλία, στη Τουρκία, στη Ρουμανία, στην Αυστραλία κ.α. Έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων "Άττικα" παίζοντας μουσικές ρετρό, καντσονέτες κ.α.
Έχει διδάξει το Βαλκανικό και λαϊκό ιδίωμα στο ακορντεόν στα πλαίσια σεμιναρίων του Μουσικού χωριού στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου καθώς επίσης και στο Βέλγιο ( AKDTworkshop). Έχει συμμετάσχει σε διάφορες δισκογραφικές δουλειές σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Κυκλοφορεί η προσωπική του δισκογραφική δουλεία με τίτλο «Φωνές του Αέρα» από την UNIVERSAL MUSIC με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.

Copyright @ MOUSA AMKE Music & Dances of the World 2020