Η Μούσα

ΜΟΥΣΑ

Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία

 

Η Μούσα, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με αντικείμενο τις καλλιτεχνικές παραγωγές αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον τομέα της Μουσικής, του Χορού και του Θεάτρου δημιουργήθηκε το 2017 στη Αθήνα με πρωτοβουλία του Ταξιάρχη Βασιλάκου και της Ξανθούλας Ντακοβάνου, σε συνέχεια της μετεγκατάστασής τους στην Ελλάδα από το Παρίσι. Η εταιρία έκτοτε έχει διοργανώσει παραστάσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείται ο αναγνώστης να μεταβεί στην ιστοσελίδα : www.musamusic.gr

 

Η ΜΟΥΣΑ διοργανώνει μεταξύ άλλων το διεθνές Φεστιβάλ Κεράσοβο στο ομώνυμο χωριό της Ηπείρου, το οποίο αποτελείται από σεμινάρια και παραστάσεις μουσικής και χορού. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2014, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ξανθούλας Ντακοβάνου. Στο Φεστιβάλ Κεράσοβο έχουν συμμετάσχει διεθνείς προσωπικότητες από το χώρο της μουσικής και του χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ κάθε χρόνο συμμετέχουν μαθητές σεμιναρίων από όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείται ο αναγνώστης να μεταβεί στις ιστοσελίδες :

https://www.facebook.com/kerasovofestival/

https://www.musamusic.gr/copy-of-kerasovo-festival

 

Επιπλέον, η εταιρία συνεργάζεται από το 2017 με τη γαλλική association HUMAN MUSIC με έδρα τη γαλλική πόλη Νantes, η οποία έχει σαν αντικείμενο τη συνεχή επιμόρφωση των γάλλων επαγγελματιών καλλιτεχνών (μουσική, αλλά και χορός, θέατρο). Μέσω αυτής της συνεργασίας, η ΜΟΥΣΑ έχει τη χαρά να υποδέχεται στα εκπαιδευτικά της σεμινάρια επαγγελματίες γάλλους καλλιτέχνες υψηλού επιπέδου, των οποίων η επιμόρφωση καλύπτεται οικονομικά από το γαλλικό κράτος. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείται ο αναγνώστεις να μεταβεί στην ιστοσελίδα :

http://humanmusic.fr

 

Το 2018 η ΜΟΥΣΑ συνεργάστηκε επίσης με τη γαλλική εταιρία ερμηνευτικών δικαιωμάτων των μουσικών SPEDIDAM με έδρα το Παρίσι, που υπήρξε χορηγός του Φεστιβάλ.

www.spedidam.fr

 

Το 2020, η ΜΟΥΣΑ συνεργάστηκε με τη βέλγικη εταιρία σύγχρονου χορού Cie Siamese για το έργο LAMENTA, στο οποίο συμμετέχουν σημαντικοί συντελεστές της εταιρίας και του Φεστιβάλ Κεράσοβο. 

https://www.siamese-cie.be

Στην Ελλάδα, η ΜΟΥΣΑ έχει συνεργαστεί από το 2016 με τους Δήμους Αλίμου, Κόνιτσας, Ηρακλείου και Χανίων και τις Περιφέρειες Κρήτης και Ηπείρου.

Copyright @ MOUSA AMKE Music & Dances of the World 2020